baner mediagraf
ikonica tweetmejl
Grafičke vesti

Različitim grafičkim elementima, kao što su tekst, crtež, fotografija, video i animacija, ili spojem tih elemenata, vizuelizuje se jedna vest, priča, analiza ili događaj i približava se čitaocu, gledaocu ili posetiocu medija.

Zašto?

Grafičke vesti čine informaciju interesantnijom, jasnijom i preciznijom. Vodeći mediji širom sveta uocili su veliki porast interesovanja za sadržaje koji su grafički ilustrovani.

"Flash journalism"

Interaktivne infografike su danas nezaobilazan element svakog internet medija. One su atraktivne i informativne. Jedan od najčešće primenjivanih programa za izradu interaktivnih grafika je "Adobe Flash", tako da se u svetu ovaj oblik grafičkog izraza u medijima naziva "Flash journalism".

O nama

Mediagraf, studio za grafički dizajn i animaciju, prvi je studio u Srbiji specijalizovan za izradu infografika i drugih grafičkih oblika koji se koriste za ilustraciju informativnog sadržaja. Mediagraf objavljuje grafičke sadržaje koje se zasnivaju na proverenim informacijama ili zvaničnim podacima, uz obavezno navođenje izvora. Mediagraf koristi isključivo licencirani softver za izradu infografika, TV grafika, animacija i interaktivnih infografika. Naše je uverenje da je kvalitetna grafička prezentacija informativnih sadržaja neophodna za bolju sadašnjost i uspešnu budućnost svih vizuelnih medija.

 

 

Impresum

Stanislav Lazarević
vlasnik
Stanislav Lazarević PR,
studio za grafički dizajn i animaciju,
  MEDIAGRAF Beograd
Gordana Lazarević
urednik
Email: urednik@mediagraf.rs
 

 

 

Brzina i kvalitet

Naš posao obavljamo tako da maksimalno izađemo u susret potrebama savremenih medija, pre svega brzinom i kvalitetom izrade infografika (i dr.).